El nostre projecte.

Editorial Llibres de Matrícula pretén dinamitzar un sector de la indústria editorial catalana, el de la història de les mentalitats i la microhistòria , que sovint es confon amb la història local.

dilluns, 17 de novembre del 2008


















autor: Pelai Pagès

pròleg d' Ernest Benito





Després de publicar els articles periodístics d'Andreu Nin en aquesta mateixa editorial, presentem ara els referents a la pedagogia i la literatura, recollits per Pelai Pagès.

Andreu Nin, per la seva trajectòria política i el seu assassinat encara no resolt -és l'únic membre del Govern de la Generalitat en temps de la Guerra Civil que continua desaparegut- continua estan a l'ordre del dia. Per altra banda, la seva obra és prou interessant per ser publicada, tant pel que fa a l'estudi dels moviments de renovació pedagògica de principis de segle, com pel que es refereix als clàssics de la literatura russa.

Molts dels articles de pedagogia i literatura que presentem aquí havien restat inèdits des que van ser publicats per primer cop a principis del s.XX; ara han esdevingut una font magnífica per conèixer de primera mà no només per conèixer la tasca professional d'Andreu Nin, sinó per comprendre una època convulsa, plena de moviments i canvis, doncs l'educació, així com la literatura, son de fet, un reflex de la societat.