El nostre projecte.

Editorial Llibres de Matrícula pretén dinamitzar un sector de la indústria editorial catalana, el de la història de les mentalitats i la microhistòria , que sovint es confon amb la història local.

dimecres, 8 de setembre de 2010

GOD SAVE CATALONIA

Llibres de Matrícula te el plaer d'anunciar-vos que ja el teniu el God Save Catalonia a la vostra disposició a la nostra plana web, i molt aviat a la nostra xarxa de llibreries.

GOD SAVE CATALONIA! La intervenció anglesa a Catalunya durant la Guerra de Successió

La Guerra de Successió espanyola (1702-1714) és, sens dubte, un dels conflictes bèl·lics més rellevants de la història de Catalunya; batalles com les d’Almansa (1707) i, especialment, la de l’Onze de Setembre (1714) s’han convertit en dates de referència de la cultura del país. Malgrat tot, és un dels conflictesmés desconeguts, atès que no hi ha gaires obres que intentin explicar-lo des d’un punt de vista militar i polític. En aquesta obra, diferents autors, coordinats per Xavier Rubio, donen una visió global de la massiva intervenció anglesa a Catalunya per mitjà de l’estudi de l’exèrcit, les seves finances, les batalles i els setges en què va participar. Els autors, després d’una minuciosa descripció dels regiments involucrats en el conflicte, es proposen narrar l’experiència de les forces angleses en els diferents camps de batalla, i cedeixen el protagonisme als personatges principals dels enfrontaments, els quals il·lustren com era la guerra al segle XVIII i, especialment, com percebien el conflicte els soldats anglesos. La utilització de fonts primàries gairebé inèdites, no analitzades prèviament, ens aporta noves dades sobre l’actuació anglesa durant el conflicte, i ens ofereix una nova visió de la Guerra de Successió que ajuda a conèixer millor aquesta fita de la història de Catalunya.

Autors:Xavier Rubio Campillo , Francesc Cecília Conesa, M. del Carmen Rojo, Maria Yubero Gomez , Francesc Riart Jou.

Il·lustracions: Francesc Riart Jou, Mar H. Pongiluppi

1 comentari:

RAfel ha dit...

Moltíssimes felicitats.
Espero que sigui un èxit a nivell de públic!

Rafel Sospedra
Molècula, XPM