El nostre projecte.

Editorial Llibres de Matrícula pretén dinamitzar un sector de la indústria editorial catalana, el de la història de les mentalitats i la microhistòria , que sovint es confon amb la història local.

dilluns, 18 d’octubre del 2010

Presentació del llibre "Un noi al front. Una joventut perduda 1936-1945"


El proper dimarts 19 d'octubre a les 19h es presentarà el llibre Un noi al front. Una joventut perduda 1936-1939 de Miquel Morera i Darbra, editat per LLibres de matrícula el febrer del 2010. A l'acte de presentació, que tindrà lloc a l'Espai Memorial Democràtic, hi assistirà Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya, i Miquel Caminal, director del Memorial Democràtic.
L'obra recull les memòries de la vida quotidiana al front de Miquel Morera i Darbra, que amb només 16 anys va decidir acompanyar el seu pare al front d'Aragó i lluitar per la defensa de la República.
El llibre és un testimoni colpidor del període entre el 1936 i el 1945. El volum inclou il·lustracions i documentació diversa, com ara mapes d’operacions militars, la transcripció de la documentació de l'Arxiu General Militar de Guadalajara i la llista de la Lleva del Biberó dels sectors de Sarrià Sant-Gervasi i Les Corts.
Actualment, Morera és Delegat de Premsa i Propaganda de l´Agrupació de Supervivents de la Lleva Biberó-41.
Us hi esperem!
Espai Memorial Democràtic,
Via Laietana, 69
Barcelona.
Dimarts 19 d'octubre a les 19h