El nostre projecte.

Editorial Llibres de Matrícula pretén dinamitzar un sector de la indústria editorial catalana, el de la història de les mentalitats i la microhistòria , que sovint es confon amb la història local.

dijous, 4 de novembre del 2010

Call for articles EBRE 38

Us remetem, per part de l'equip de redacció de l'Ebre 38 , una crida a tots aquells seguidors nostres dedicats a la recerca tant institucional com privada, que vulguin participar en la redacció del Nº 6 de l'Ebre 38:


Benvolguts i benvolgudes,


Imminent publicarem el Volum 5 de la revista Ebre 38 en paper, i properament també en format electrònic, per la qual cosa ens complau anunciar-vos que reenprenem el call for articles per al següent volum de l'Ebre 38, que en aquest cas serà un monogràfic a l'entorn de la museografia i la museïtzació d'espais arqueològics de la Guerra Civil.

Els interessats en publicar un article tant al monogràfic, que aquest cop serà la de "Cultura, patrimoni i didàctica", o bé a la d'Història en hauran d’enviar, primer, un resum redactat en l’idioma original del treball i un altre, d’igual extensió, en anglès (excepte per als articles en anglès, per als quals els editors traduiran el resum al català) de no més de 200 paraules i junt amb aquest resum hauran d’incloure les següents dades: el nom complet; el correu electrònic; la filiació institucional i/o professional i la seva adreça postal (institucional i/o professional).

El termini màxim de recepció dels articles i altres contribucions serà el 30 de gener de 2011. Adjuntem en aquest correu, les normes de publicació de la revista.

Recordeu que la revista proposa un apropament rigorós, compromès i multidisciplinari a l'estudi i difusió dels fets de la Guerra Civil espanyola i de la primera postguerra. Aquesta voluntat es manifesta tant en la filosofia de la publicació, oberta a tot tipus de propostes procedents de qualsevol disciplina del camp de les Ciències Humanes i Socials, com en la seva idiosincràsia, que pretén adaptar-se a les pautes de divulgació del coneixement científic d'aquest nou segle. S’accepten especialment treballs originals inèdits (investigacions, testimonis, opinions i propostes) relacionats amb la història, didàctica, arqueologia, antropologia forense, patrimoni i divulgació de la Guerra Civil espanyola i de la immediata postguerra. La revista ofereix una secció de miscel·lània, que inclou recensions i altres notícies científiques en relació a la Guerra Civil espanyola. A més, Ebre 38 està recollida en les següent bases de dades: DULCINEA, DICE, i ISOC.

Per a qualsevol informació contactar amb:

Pelai Pagès Blanc (Universitat de Barcelona) p.pages@ub.edu i Maria del Carmen Rojo Ariza (UB) maycarojoar@ub.edu

Normes de publicació de treballs