El nostre projecte.

Editorial Llibres de Matrícula pretén dinamitzar un sector de la indústria editorial catalana, el de la història de les mentalitats i la microhistòria , que sovint es confon amb la història local.

dijous, 2 de desembre del 2010

Pobres Nenes, dones pobres.


L'Editorial Llibres de Matrícula té el plaer d'anunciar-vos la publicació del llibre "POBRES NENES, DONES POBRES. Una història en femení de les Cases de Maternitat i de Caritat de Barcelona" de Montserrat Alay Suàrez i Marcel Poblet.
El llibre ens presenta una recerca sobre les condicions de vida dels infants en les Cases de Maternitat i de la Caritat de Barcelona en el segle XIX. La pobresa en la Barcelona de la segona meitat del Vuit-cents va empènyer moltes dones treballadores, dones sovint soles, desheretades i incapaces de compaginar llur precària feina i la cura dels infants, a abandonar llurs fills, molts d’ells nadons, a la casa d’expòsits. El rebuig social de la il.legitimitat venia a agreujar una situació dramàtica, ignorada per la hipocresia de la societat benestant. Els autors, Montserrat Alay Suàrez i Marcel Poblet Romeu, duun a terme una anàlisi molt acurada de llurs condicions de vida, incloent dades molt detallades sobre llur formació escolar i els sistemes d’estudi que se seguien, que ens permeten de considerar l’evolució en matèria educativa i en els drets dels infants en la nostra societat.