El nostre projecte.

Editorial Llibres de Matrícula pretén dinamitzar un sector de la indústria editorial catalana, el de la història de les mentalitats i la microhistòria , que sovint es confon amb la història local.

dilluns, 28 de febrer de 2011

Ebre 38 N5: POUM. SETENTA-CINC ANYS D’HISTÒRIA, i Les Matances de Paracuellos (en exclusiva)

Imminent publicació de l'Ebre 38 n.5, exemplar dedicat al POUM:
POUM. SETENTA-CINC ANYS D’HISTÒRIA.

A banda del monogràfic esmentat i de les seccions habituals, a Ebre 38 publiquem també un article en exclusiva del professor Paul Preston, professor de la London School of Economics and Political Science i membre del consell assessor de la revista, que aporta més llum sobre un dels episodis més controvertits de la guerra civil: els esdeveniments que van tenir lloc a Paracuellos del Jarama, prop de Madrid, durant els primers mesos de la guerra, en què foren afusellats diversos milers de reclusos prèviament trets de les presons de Madrid. L’estat de la qüestió que presenta Preston sobre allò que ja se sabia està enriquit per una recerca pròpia que demostra la complicitat institucional -i de persones concretes que les encarnaven- en els luctuosos esdeveniments.

La revista es podrà comprar a partir del mes de març a la nostra plana WEB www.llibresdematricula.cat o a qualsevol de les llibreries de la nostra xarxa.