El nostre projecte.

Editorial Llibres de Matrícula pretén dinamitzar un sector de la indústria editorial catalana, el de la història de les mentalitats i la microhistòria , que sovint es confon amb la història local.

dijous, 12 de maig de 2011

"Les meves tres Espanyes" en "x tweets"......

Avui a Llibres de Matrícula comencem un projecte que volem compartir amb vosaltres. El llibre està en crisi, el llenguatge literari està en perill d'extinció davant de les noves tecnologies. Però, podem comunicar el mateix amb els medis actuals? Què serà de les figures retòriques, de les descripcions, de les inflexions, les ironies...... de la bellesa de la paraula escrita?
Davant de l'avenç imparable de les plataformes digitals, volem esbrinar si tota la riquesa enmagatzemada en un llibre pot expressar-se en aquests nous llenguatges. Quants tweets calen per a redactar un llibre sencer?
Llibres de Matrícula inaugura avui a l'experiment de publicar un llibre a través de twitter. Us oferirem el primer Capítol de Les meves tres Espanyes. Memòries d'un brigadista soviètic a la Guerra Civil espanyola, de Zakhar Issaàkovitx Plavskin. Dia rera dia, us ofrirem bocs de 140 caràcters, precedits per #plavskin i un número d'ordre. I no patiu, pels que no teniu un compte a Twitter els post aniran sortin a facebook diàriament.
Bé, embarquem de la pàgina 23 a la pàgina 27.... bon viatge!!!!