El nostre projecte.

Editorial Llibres de Matrícula pretén dinamitzar un sector de la indústria editorial catalana, el de la història de les mentalitats i la microhistòria , que sovint es confon amb la història local.

dimecres, 7 de setembre del 2011

L'11 de setembre de 1714 a la col.lecció Camp de Mart

La Guerra de Successió, i el seu tràgic desenllaç va comportar pel poble català la pèrdua de les seves llibertats i dels seus drets llegítims com a nació independent. Catalunya enguany forma part d'Espanya per dret de conquesta, fet que ens és recordat reiteradament en noves lleis i mocions que venen a retallar les aspiracions llegítimes d'un poble amb identitat pròpia. No obstant, aquest episodi capdal de la història catalana encara resta desconegut per a molts, atès a que no hi ha gaire obres que intentin explicar-lo des d'un punt de vista militar i polític.
Els tres volums de la col.lecció Camp de Mart de Llibres de Matrícula, del grup de recerca DIDPATRI de la UB, coordinats per en Xavier Rubio i en Francesc Xavier Hernàndez Cardona, volen omplir el buit editorial existent a Catalunya en la publicació de treballs i recerques referides a l'arqueologia del conflicte.
Almenar 1710. Victòria anglesa a Catalunya és una reconstrucció de la campanya de 1710 basada en una recerca multidisciplinar, tot aplicant noves metodologies comper exemple l'anàlisi del terreny mitjançant GIS, simulacions a partir de teoria de jocs i l'arqueologia dels camps de batalla.
Talamanca 1714. Arqueologia d'una batalla presenta una recerca arqueològica de la batalla de Talamanca utilitzant tecnologia avançada de prospecció geofísica, amb combinació de sistemes d'informació geogràfica GIS, per a validar bona part de les descripcions aportades per les fonts textuals.
Finalment, God save Catalonia. La intervenció anglesa a Catalunya durant la Guerra de Successió, dona una visió global de la massiva intervenció anglesa al conflicte per mitjà de l'estudi de l'exèrcit, les seves finances, les batalles i els setges en què va participar.

Els podreu trobar al stand de Grup del Llibre a la Mostra d'entitats dels Països Catalans 2011 del proper 11 de setembre, com també a les llibreries de la nostra xarxa, i a la nostra pàgina web