El nostre projecte.

Editorial Llibres de Matrícula pretén dinamitzar un sector de la indústria editorial catalana, el de la història de les mentalitats i la microhistòria , que sovint es confon amb la història local.

dijous, 27 d’octubre del 2011

"Milites Christi" a Montblanc


Finalment aquest dissabte l'ordre dels Templers va visitar de nou la Conca de Barberà. Al Museu Arxiu de Montblanc, i dinamitzat per la llibreria Requesens, es va poder gaudir de la presentació del llibre "Milites Christi. Història i llegendes dels templers" de Marcel Poblet Romeu a Montblanc. A l'acte hi van assitir l'autor i en F.X. Hernàndez Cardona, co-director de l'editorial.
Una presentació que creiem doblement significativa, per l'origen del l'autor, fill de Barberà de la Conca, i per l'herència templera de la comarca; l'autor a aquest respecte cita de manera detallada el castell de Barberà, la casa del Temple de Barberà, que presenta com a exemple de comanda catalana.
Un llibre magníficament documentat i minuciosament redactat, una obra capdal per a entendre el fenomen de l'ordre dels templers a casa nostra i arreu.